esmaspäev, 1. detsember 2014

Etioopia ringreis

Plaan Aafrikat külastada ja just Etioopiat sündis üle aasta tagasi. Õnneks on erinevaid reisikorraldajaid, kes seda Eestist teevad ja seekord otsustasin Tensi Reiside kasuks, giidiks Erkki. Aga miks just Etioopia?
Vastan. Sest Etioopia on üks rikkaima ajaloo- ja kultuuripärandiga maid maailmas. Siit on leitud 5,8 mlj aasta vanuseid inimeste eellaste jäänuseid. Arvatakse, et Seeba kuninganna oli pärit just siit, ning Etioopia kuningad ja keisrid on end alati pidanud Seeba kuninganna ja Salomoni järglasteks. 2000. a. vanune Aksum oli üks oma aja võimsamaid riike Vahemere ja India ookeani ümbruses. Keskaegsed meistrid ja käsitöölised lõid ainulaadseid kaljukirikuid, võimsaid kindlusi ja kauneid kloostreid. Etioopia oli teine riik Armeenia järel maailmas, mis võttis vastu ristiusu ning üks väheseid piirkondi Aafrikas, mis jäi puutumata kolonialismist. Nii on õnnestunud etiooplastel luua ainulaadne kultuur, mis ei sarnane ühegi teisega Aafrikas ega kogu maailmas. Ainulaadsed on ka siinne kiri, köök, kalender ning isegi kell.
Võiks öelda, et see oli rännak läbi ajaloo. Ühe lennureisi tulemusena jõudsime paari sajandi jagu ajas tagasi.

16.11. hommikul jõudsime pealinna Addis Abebasse. Vastu võttis üllatavalt jahe ilm, tibutas vihma. Addis Abeba asub aga 2000 m kõrgusel ja see muudabki ilma jahedamaks ja tuuliseks. Sel aastal ka vihmaseks. Kuigi vihmaperiood peaks olema läbi, sajab rohkem kui vihmaperioodil. Meid sõidutati pärast passikontrolli ja raha vahetamist hotelli. Pealelõunal tutvusime Etioopia pealinnaga. See on üks Aafrika suuremaid linnu ja siin asub ka Aafrika Liidu peakorter. Linn on segu kaasaegsest elust ja vanadest traditsioonidest ning jätab juba esmapilgul etioopialiku mulje. Külastasime Etioopia suurimat Püha Kolmainsuse katedraali, kuhu on maetud ka Etioopia viimane keiser; Külastasime ka Rahvusmuuseumi, mis on oma kogu poolest üks parimaid kogu maailmas.

Galerii:
Saro Maria hotell, kus me peatusime minnes ja tulles. 

Hotelli tänav. Siia on rohkelt uusehitusi kerkimas

Ehtustellimugute materjaliks on siin eukalüptipuu. Enamik ringisõitvaid masinaid on mitukümmend aastat vanad

Kirikuesine 

Surnuaed

Rahvas on siin sügavalt usklik, kristlasi on 2/3 rahvast.



Matused



Kuigi riietus viitab sajanditevanusele treaditsioonile on mobiiltelefon olemas




See pilt võiks olla ka mõne vana maali repro

Mungad

Rahvusmuuseumis

Trammitee rajamine. Kui see kord valmis saab, on see ülimalt moderne

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar