laupäev, 25. jaanuar 2014

Jalutuskäik geparditega ja Fish River Kanjon

31.12.2013.a.
Äratus on juba kell 5. Ikka veel pole vett, et dušši võtta. Isegi hammaste pesuks pole. Kuid see ongi ehe Aafrika kõrb!
Lühikese bussisõidu järel teeme peatuse väikeses looduspargis, mida kutsutakse Cheetah walk ehk jälutuskäiguks geparditega. Saame viibida samas aedikus koos metsikute loomadega. Milline kordumatu elamus! Üks gepard tuleb mulle väga lähedale ja igaks juhuks astun sammu tagasi. Saan juhise, et ei tohi jooksu panna, sest siis olen ma talle saagiks. Igaks juhuks ma end aga puudutada tal ei lase.
Teisi läheb ta aga seejärel lakkuma, nagu kõige tavalisem kodukiisu. Nad ongi selles pargis üles kasvanud ja seega inimestega harjunud. Neile kulub iga teisel päeval kuni 4 kg liha.
Saan võrratuid pilte. Ka minust tehakse mõni.
Jätan lahkudes tasuna 100 Randi ja vahetusraha ei võta. Jätan loomade eest hoolitsemiseks korraliku jootraha. See oli selle reisi vaieldamatu tipphetk!









Edasi ootab meid pikk tee, pea 10 t sõitu mööda tolmust ja auklikku kruusateed. Pärast laagrisse saabumist ja telgi paigaldamist on nii jubedalt palav, et esimene käik on dušši alla. Aga seal on järjekord. Pesen niisama kraani all ja seejärel lähen basseini ujuma. Selle vesi on küll veidi räpane aga ikkagi jahutav.
Kell 16:30 on väljasõit Fish River Kanjonisse. Seal on imekaunid vaated, eriti kuna kõikjal õitsevad valged meie hüatsinti meenutavad valged lilled. Tegime lühikese jalutuskäigu ning seejärel ootame koos Austraaliast pärit grupiga päikeseloojangut. Sõime seal ka oma õhtusöögi.
Terve päeva olime jälginud, millal Uus-Meremaal, Austraalias, Jaapanis, Koreas jne vahetub aasta. Meil oli ju rahvusvaheline seltskond! Nüüd ootasime, millal vahetub aasta kohaliku aja järgi. See on aga ühtlasi sama mis Eestis. Jõime veini, küpsetasime vahukomme ja põletasime säraküünlaid.













Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar